Lake Geneva Switzerland

Charles Zana converted and designed the interiors for this classic Vaudois home of 1,130 m², situated on the edge of a cliff that swoops down to Lake Geneva. The architect worked on the openings and the proportion of the picture windows, proposing an extension of the volumes, inspired by the work of Frank Lloyd Wright, connecting the living spaces with the landscape, drawing out the lines. Inside, usability was key: the spaces are linked, inviting exploration of the various functions of this large family home. The kitchen, the heart of the house, pivots between the wing and the main house, the top floor is dedicated to friends and a study area with an open library. On the lower level, directly connected to the park, a spa is ready for relaxation before taking a walk to the chalet at the foot of the cliff, on the banks of the lake.

Lake Geneva Switzerland

Date

2002

Type

Residential

Area

1130 m² and 30 m²

Description

Charles Zana converted and designed the interiors for this classic Vaudois home of 1,130 m², situated on the edge of a cliff that swoops down to Lake Geneva. The architect worked on the openings and the proportion of the picture windows, proposing an extension of the volumes, inspired by the work of Frank Lloyd Wright, connecting the living spaces with the landscape, drawing out the lines. Inside, usability was key: the spaces are linked, inviting exploration of the various functions of this large family home. The kitchen, the heart of the house, pivots between the wing and the main house, the top floor is dedicated to friends and a study area with an open library. On the lower level, directly connected to the park, a spa is ready for relaxation before taking a walk to the chalet at the foot of the cliff, on the banks of the lake.

Lake Geneva Switzerland

Date

2002

Type

Residential

Area

1130 m² and 30 m²

Description

Charles Zana converted and designed the interiors for this classic Vaudois home of 1,130 m², situated on the edge of a cliff that swoops down to Lake Geneva. The architect worked on the openings and the proportion of the picture windows, proposing an extension of the volumes, inspired by the work of Frank Lloyd Wright, connecting the living spaces with the landscape, drawing out the lines. Inside, usability was key: the spaces are linked, inviting exploration of the various functions of this large family home. The kitchen, the heart of the house, pivots between the wing and the main house, the top floor is dedicated to friends and a study area with an open library. On the lower level, directly connected to the park, a spa is ready for relaxation before taking a walk to the chalet at the foot of the cliff, on the banks of the lake.